Authentieke Zuid-Indische keuken

Heerlijk en gezond

Zuid Indische keuken

Ik ben er heel trots op dat ik enkel natuurlijke ingrediƫnten gebruik, zoals ik het van mijn mama geleerd heb. In India is het eten normaal gezien iets pikanter dan de meeste Europese gerechten. Ik vind het echter heel belangrijk om te onderstrepen dat het eten dat ik maak niet pikant is om pikant te zijn. Mijn vrienden noemen het altijd "goed pikant".

Mensen die last hebben van alergenen zullen verheugd zijn te horen dat de meeste gerechten die ik serveer lactosevrij-, glutenvrij-, vegetarisch- en vaak zelfs vegantistisch zijn. Ik merk dat in Europa de lactose of de gluten vaak worden weggefilterd uit bestaande gerechten, wat resulteert in minder lekkere varianten. De Zuid-Indische keuken biedt deze varianten van nature aan waardoor er dus niet wordt ingeboet op smaak.

  Vegan   Vegetarisch   Lactose vrij   Vlees gerecht   Vis gerecht

Eggalicious  

Eggalicious is een heerlijk Indisch broodje gevuld met ei masala. Dit gerecht is altijd een topper in mijn foodtruck maar is ook een heerlijke lunch of midnight snack. Voor wie het graag zout heeft, dit is het meest zoute gerecht dat Chez Mahesh te bieden heeft!

Mama made lamb  

Voor Mama made lamb heb ik mijn inspiratie gehaald bij de Christense gemeenschap in Kerela. Voor hen is dit gerecht een waar feestmaal. Ik heb er mijn eigen Chez Mahesh versie van gemaakt, met wat rijst is dit gerecht werkelijk heerlijk.

Indishe Tapenades  

Tapenades zijn een uiterst belangrijk onderdeel van de Indische Thali gerechten. Enkele heerlijke tapenades zorgen al snel voor een gevarieerd en heerlijk gerecht.

Curries

Indische curries zijn misschien wel het meest bekende Indische eten. Niet veel mensen weten echter dat curries origineel van Kerela afkomstig zijn. Mijn mama is een echte curie kampioen en heeft me al haar geheime geleerd. Ik maak tal van verschillende curries waaronder kip, rund of vis curries. Maar vegetariers vrees niet want ik maak ook zeer lekkere vegetarische groentecurrie!

Verscheidene vis gerechten  

Een vis die klaargemaakt is op Indische wijze is niet te vergelijke met vis uit de westerse keuken. Ik laat mijn vis graag marineren in een mix van Indische kruiden en tamarint.

Masala pannekoeken   

Masala pancakes zijn gemaakt van huisgemaakt deeg. Ik vul deze pannekoekjes op met een mix van aardappelen, rode biet, wortelen, ertjes en nog veel meer lekkers. Dit gerecht is ook altijd een groot success in mijn foodtruck. Tevens is dit gerect, lactosevrij, glutenvrij en veganistisch