Chez Mahesh

Chez Mahesh is begonnen als mijn persoonlijke zoektocht naar de smaken uit mijn jeugd. Ik ben opgegroeid in Zuid-Indië tussen de potten van mijn moeder en grootmoeder. Toen ik naar België verhuisde begon ik te experimenteren om deze keuken opnieuw te creëren. Al van bij het begin was het delen even belangrijk als het koken. Sharing is caring, toch? Ik kook regelmatig voor mijn vrienden, en sinds een paar jaar doe ik ook catering en sta ik met foodstrucks op festivals, zomerbars, enzovoort. Zo is het project organisch uitgegroeid tot dit bedrijfje. Ik ben er trots op dat ik mijn levenswerk nu met nog meer mensen kan delen.

De Zuid-Indische keuken biedt namelijk tal van gezondheidsvoordelen. Het is een pure keuken die vertrekt vanuit verse ingrediënten en (ayurvedische) kruiden. Bijna al mijn gerechten hebben een basis van kurkuma, dat bekend staat om zijn ontgiftende werking. Om een lichte vertering te garanderen gebruik ik ook maar weinig vet. Rekening houden met diëten en allergenen is daarnaast erg makkelijk. Of je nu geen gluten, geen lactose, of helemaal geen dierlijke producten eet, mijn gerechten verliezen er niets van hun smaak door.

Voor wie is Chez Mahesh? Dat is makkelijk: voor iedereen. Indisch eten heeft voor velen de reputatie erg pikant te zijn, maar dat is niet noodzakelijk waar. In het Zuiden maken we bijvoorbeeld veel curries, sterker nog, we hebben ze uitgevonden. Deze op kokosnoot gebaseerde gerechten zijn helemaal niet pikant. Voor andere gerechten is het dan weer heel makkelijk om ze minder of gewoon niet “spicy” te maken. Opnieuw zonder smaakverlies, misschien proef je net meer. Wel is deze keuken erg verrassend, ze is vol van smaken die in België niet voor iedereen bekend zijn. Een waar alfabet van specerijen. De grootste stap is misschien het te proberen, maar weet je wat? 95% van mijn klanten lust meer en komt terug. Ook kinderen! In al mijn gerechten zoek ik naar de perfecte balans tussen de Belgische en de Indische smaakpapillen. En de beste proefkonijnen zijn mijn huisgenoten: voor ik met een gerecht naar buiten kom laat ik het aan hen proeven. Als zij het goed vinden weet ik dat het zal aanslaan. Getest op mensen, zou je kunnen zeggen.

Maar genoeg verteld. The proof of the pudding is in the eating, zoals ze in het Engels zeggen. Proef het vooral zelf! Een voorsmaakje van de individuele gerechten vind je alvast op deze pagina. Mij booken kan hier.

Met vragen of feedback maak je me altijd blij, want ook dat is delen. Laat me hier weten wat ik voor je kan betekenen.

Wie benieuwd is naar het pad dat mij tot Chez Mahesh heeft geleid, van India tot in België, kan hier terecht voor mijn verhaal.